www.tacos.cz Do vody v hrnci přidáme oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, hřebíček a petrželovou nať a necháme 15 minut mírně povařit. Z vývaru čtvrtinu odebereme stranou, ke zbytku přidáme ocet a vaříme dalších 8 minut.
www.tacos.cz Oloupeme šalotku a velmi jemně ji nakrájíme. V druhém hrnci rozpustíme máslo a šalotku mírně podusíme. Přidáme odlitou čtvrtinu vývaru a smetanu a vaříme bez pokličky 8 minut.
www.tacos.cz Rybu vložíme do vývaru s octem, zmírníme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 8 minut.
www.tacos.cz Do smetanové omáčky vmícháme kapary a žloutek; již nezahříváme! Ochutíme solí, pepřem a worcestrem. Tresku vyjmeme z vývaru, rozdělíme ji na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou s kapary.
www.tacos.cz Příloha: brambory posypané petrželovou natí a hlávkový salát