Rybí kuličky: 30 dkg tresky, 1/2 vejce, 4 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 3 lžíce hladké mouky na obalování, 1/2 vejce, 3 lžíce krupice
www.tacos.cz Maso z vykostěné tresky rozmixujeme, přidáme oloupaný a rozetřený česnek, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme vejce, část olivového oleje, znovu promícháme a z této hmoty vytvoříme kuličky veliké asi jako vlašský ořech. Obalíme je v mouce, vejci a krupici. Osmažíme po všech stranách na zbytku oleje do zlatova a necháme na teple.
www.tacos.cz Po 20 minutách varu vyjmeme z vývaru opatrně rybu, vykostíme ji a dáme do tepla. Vývar přecedíme, přidáme zbytek zeleniny a 20 minut vaříme. Kuskus uvaříme v páře. Harissu rozředíme několika lžícemi bujónu. Uvařený kuskus dáme do hluboké mísy, na povrch uložíme uvařené kousky ryby, osmažené rybí kuličky a uvařenou zeleninu. Pokropíme troškou vývaru s harissou a podáváme. Zvlášť podáváme vývar.