cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

Sleď s hořčičnou omáčkou

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Itálie - Abruzzo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Stoccafisso all'abruzzese

Sušená treska po abruzzsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg tresky, 15 dkg sušených hub, olivový olej, 1/2  cibule, sůl, zelená petrželka, 2 stroužky česneku, 2  bobkové listy, feferonka, 1/2 špetka mleté skořice, 15  hřebíčků, 15 dkg rajčatového protlaku,  trochu vývaru, 150 dkg brambor
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušené houby necháme změknout v teplé vodě. Ryby naporcujeme na kousky dlouhé asi 4 cm, opláchneme je a vysušíme. Do kameninového pekáčku nalejeme olej, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Když začne zlátnout, přidáme kousky ryb a vaříme na mírném ohni 10 minut. Mezitím si jemně nasekáme petrželku, česnek a kousek feferonky. Nakrájenou směsí zasypeme ryby, přidáme bobkový list, špetku skořice, mletý hřebíček a rajčatový protlak naředěný trochou vývaru. Jakmile tekutina přijde do varu, přidáme sušené houby i s vodou, ve které se máčely, jen usazeninu ze dna ne. Nádobu zakryjeme a pečeme za nízké teplotě asi 3 hodiny. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky, ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Pokračujeme, dokud brambory nejsou měkké.
vloženo 02.05.2010    zobrazeno 1899x    verze pro tisk

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska saganaki