Gallinella al cartoccio recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Velkou žlutomasou bramboru oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky, totéž provedeme s mrkví, řapíkatý celer nasekáme na kousky zhruba stejné velikosti jako ostatní zeleninu. Šalotku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, které vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Když zesklovatí, přidáme mrkev, po chvilce bramboru a na konec i celer. Občas promícháme. Přidáme čerstvý tymián a několik lístků bazalky, cherry rajčátka nakrájená na půlky, osolíme, přidáme plátky z oloupaného stroužku česneku a také celé černé vypeckované olivy. Zalejeme bílým vínem a necháme chvíli bublat. Hotovou směsí zasypeme rybu a alobalem zabalíme do uzavřeného balíčku. Pečeme v troubě 15 - 20 minut při teplotě 180 - 200 °C. Hotovou rybu poznáme podle toho, že oči zbělají a hlava jde snadno oddělit od těla. Servírujeme přímo v alobalu, v němž se vše peklo.