Sleď s hořčičnou omáčkou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 sledi, 1
/2 citrón, 1
/2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř,
Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 4 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 citrónu, 1/2 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sledě podélně prořízneme, rozevřeme a pomocí ostrého nože je opatrně zbavíme páteře a dalších kůstek. Pokapeme citrónovou šťávou, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme. Mezitím si připravíme omáčku. K rozehřátému máslu přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání zředíme mlékem a dobře povaříme. Nakonec přidáme nasekané kapary, hořčici a citrónovou šťávu a 5-6 minut povaříme.