cpt. Cook
 

Ryba s mandlemi nebo lískovými oříšky

Ryba smažená ve vaječném těstě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sleď s hořčičnou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  sledi, 1/2  citrón, 1/2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř,

Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1/2 lžíce kaparů (možno vynechat), 4 lžíce plnotučné hořčice, 1/2  citrónu, 1/2 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Sledě podélně prořízneme, rozevřeme a pomocí ostrého nože je opatrně zbavíme páteře a dalších kůstek. Pokapeme citrónovou šťávou, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme. Mezitím si připravíme omáčku. K rozehřátému máslu přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání zředíme mlékem a dobře povaříme. Nakonec přidáme nasekané kapary, hořčici a citrónovou šťávu a 5-6 minut povaříme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2610x    verze pro tisk

Sledi na červeném víně

Sledi v sladkokyselé omáčce

Smažené tresčí kuličky nadívané kokosem
(Beignets de morue farcis à la noix de coco)

Smažený mořský okoun

Smažený platýs
(Sogliola fritta)

Sole meunière
(Mořský jazyk po mlynářsku)

Stoccafisso all'abruzzese
(Sušená treska po abruzzsku)

Štítník v balíčku
(Gallinella al cartoccio)

Tacos s kořeněným tuňákem Toma Kerridge

Tempura

Terstská treska

Tilapie

Treska na africký způsob
(Cabillaud à l'africaine)

Treska na mandlích

Treska na smetaně s kapary

Treska s cibulkou dušenou na víně

Treska saganaki