Sleď s hořčičnou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  sledi, 1  citrón, 1 lžíce oleje, sůl, mletý pepř,

Na omáčku: 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l mléka, 1 lžíce kaparů (možno vynechat), 4 lžíce plnotučné hořčice, 1/2  citrónu, 1 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl

Sledě podélně prořízneme, rozevřeme a pomocí ostrého nože je opatrně zbavíme páteře a dalších kůstek. Pokapeme citrónovou šťávou, upravíme do původního tvaru, osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme. Mezitím si připravíme omáčku. K rozehřátému máslu přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání zředíme mlékem a dobře povaříme. Nakonec přidáme nasekané kapary, hořčici a citrónovou šťávu a 5-6 minut povaříme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka