avokádové pyré: 3 avokáda, 3 lžíce koriandrových lístků, 1/2 lžíce nálevu z nakládaných okurek, jalapeños paprička,
k podávání: 8 tortill, olej na potření a na pokapání, jalapeños paprička, 1/2 granátové jablko, 1/2 svazek koriandrových lístků, 4 jarní cibulky, 2 limetky nakrájet na klínky
www.tacos.cz Avokádové pyré připravíte tak, že dužinu z avokáda i všechny další ingredience vložíte do kuchyňského robotu se špetkou soli a mixujete, dokud nevznikne hladké pyré, a pokud je příliš husté, přidáte trochu oleje.
www.tacos.cz Pokud máte rádi křupavé tacos, rozehřejte troubu na 180 °C, potřete malé tortily trochou oleje a pečte 10-15 minut. Při podávání na ně dejte vždy lžíci avokádového pyré a rozetřete ho až po okraj. Přidejte okořeněného tuňáka, posypte chilli papričkami, semínky granátového jablka, nasekaným koriandrem a jarní cibulkou, pokapejte dalším olejem a na talíř přidejte klín limetky.
www.tacos.cz Použijte co nejčerstvějšího tuňáka, protože ho v podstatě jíte syrového. Pokud nemůžete sehnat čerstvou rybu, použijte místo ní na kostičky nakrájeného uzeného lososa, nakládané bílé krabí maso nebo vařené královské krevety.