cpt. Cook
 

Ražniči

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

Smažené řízky (nebo kotlety)

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Stomna kebap

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg telecího hrudí, 1/2 dl oleje, 20 dkg cibule, 15 g česneku, 2 dkg mleté papriky, 2 dkg soli, 1/2 dl červeného vína, 10 dkg paprik, 8 dkg rajčat, 60 dkg telecí kýty, 3 g mletého pepře, 20 dkg husích jater
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na malé kousky nakrájené telecí hrudí podlít trochou oleje a propéci v troubě. Přidat na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a dále propékat. Je-li cibule již orestovaná, vyjmout pánev z trouby, posypat paprikou a ihned zalít vodou. Osolit a asi 1 - 1.5 hodiny pomalu vařit, až vznikne hutná gulášová omáčka. Nakonec přidat Szekszárderské červené víno a ještě několik minut vařit. Propasírovat, přidat na kostičky nakrájené paprikové lusky, rajčata a povařit do měkka. Telecí maso z kýty lehce naklepat, osolit a opepřit. Z husích jater nakrájet na každou porci stejně velký plátek. Maso péci na malém množství oleje. Ve zbylém oleji propéci plátky husích jater. Při servírování položit na každý plátek masa kousek jater, přelít omáčkou a podávat s opečenými na kostičky pokrájenými bramborami nebo dušenou rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2237x    verze pro tisk

Špikovaná telecí pečeně

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

Telecí dušené s citrónovou omáčku

Telecí filé Orloff

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Telecí kotleta na tokajský způsob

Telecí kotlety a la Nelson I