cpt. Cook
 

Ražniči

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

Smažené řízky (nebo kotlety)

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Stomna kebap

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špikovaná telecí pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg telecí kýty, 1/2  mrkev, 6 dkg slaniny, 2 lžíce másla, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/4 l šťávy z pečeně, 1/8 l bílého vína, 1/8 l smetany, 1/2 lžička škrobové moučky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev a slaninu nakrájíme na tenké nudličky, navlékneme do špikovací jehly a protáhneme masem ve směru vláken. Máslo necháme zhnědnout, maso na něm osmahneme, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme. Šťávu z pečeně a víno necháme přejít varem a maso podléváme tak, aby dno pekáčku nezůstalo suché, často obracíme. Smetanu rozkvedláme se solamylem, přidáme ke zbývající šťávě a uvaříme středně hustou omáčku, dochutíme. Plátky masa podáváme přelité trochou omáčky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2713x    verze pro tisk

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

Telecí dušené s citrónovou omáčku

Telecí filé Orloff

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Telecí kotleta na tokajský způsob

Telecí kotlety a la Nelson I