Pikantní telecí na šalotce recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Následující den oloupejte šalotky a česnek. Oloupejte i rajčata, odstraňte stopky a dužinu nakrájejte na kostky. Maso nechte okapat, víno a koření dejte stranou. Rozpalte olivový olej a maso v něm za vysoké teploty po částech po všech stranách osmahněte, pak je vyjměte. Na tuku smažte šalotky vcelku a česnek, až zeskelnatí. Přimíchejte rajčata a všecko 2-3 minuty poduste. Maso i se šťávou, kterou pustilo, dejte zpět do hrnce. Přilijte víno s kořením a osolte, ocukrujte a opepřete. Maso pod pokličkou pak hodinu za slabé teploty duste. Opatrně míchejte, aby šalotky zůstaly celé. Podle uvážení přilijte něco vody. Hotový pokrm podle potřeby dochuťte a hned servírujte.