cpt. Cook
 

Ražniči

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Smažené řízky (nebo kotlety)

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  telecí řízky (asi po 12 dkg), 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, sůl, 2  vejce, tuk na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Děláme je většinou jen z masa telecího nebo vepřového. (Můžeme však smažit řízky nebo kotlety i z mladého, asi ročního, ale dobře vykrmeného skopce.) Maso předem hladkou paličkou naklepeme, u vepřového odkrojíme sádlo a upotřebíme je jinak. Řízky osolíme, obalíme v mouce, vejci a housce a hned smažíme, telecí celkem 8 minut, kdežto vepřové 12 až 15 minut, smažíme po obou stranách do zlata a hned podáváme.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Smažené řízky a bramborový salát. Polévka zeleninová. - Smažené řízky, brambory a kompot nebo salát hlávkový, okurkový, rajský atd. Maso živí bílkovinami, brambory sytí a zelenina chrání zdraví.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3533x    verze pro tisk

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Stomna kebap

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

Špikovaná telecí pečeně

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

Telecí dušené s citrónovou omáčku

Telecí filé Orloff

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Telecí kotleta na tokajský způsob

Telecí kotlety a la Nelson I