cpt. Cook
 

Ražniči

Ruské karbanátky plněné

Saltimbocca alla romana
(Telecí plátky se šunkou na šalvěji)

Smažené řízky (nebo kotlety)

Stifádo
(Pikantní telecí na šalotce)

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Stomna kebap

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg telecího masa nebo jehněčího, 4 lžíce oleje, 2 velké cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, 4 zelené papriky, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce rozsekané zelené petrželky, 1/2 lžička saturejky, 1/2 lžička máty peprné, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 1/2 dl bílého vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na malé kousky, promícháme s cibulí, petrželkou, saturejkou, mátou, pepřem, paprikou, rajčatovým protlakem, moukou a dáme do hliněného pekáče vymaštěného polovinou oleje. Zbylým olejem pokropíme svrchu, pekáč přiklopíme a pokrm pomalu asi půldruhé hodiny pečeme. Kebap můžeme vylepšit podlitím malou skleničkou bílého vína.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2114x    verze pro tisk

Svíčková pečeně na Szekszáderský způsob

Špikovaná telecí pečeně

Šumavský měšec

Telecí (vepřové) kotlety

Telecí dušené na kmíně

Telecí dušené s citrónovou omáčku

Telecí filé Orloff

Telecí filé v kapustě

Telecí hrnec

Telecí hrudí

Telecí hřbet se sýrovou kůrčičkou

Telecí karbanátky (miláčci)

Telecí kotleta na tokajský způsob

Telecí kotlety a la Nelson I