cpt. Cook
 

Arrosto di vitello al latte
(Telecí pečeně v mléce)

Boloňské řízky

Brněnské telecí řízky

Curyšské telecí

Frankfurtské telecí závitky

Gratinované telecí řízky

Gratinované telecí řízky nebo kotlety

Gratinované telecí řízky se šunkou a žampióny

Kapsa s tuňákem
(Spinacino ripieno al tonne)

Karlovarská telecí roláda

Koláč z telecího s mangoldem
(Tourte de veaux aux blettes)

Máslové telecí řízky

Máslový řízek se sýrem

Mrkev dušená s telecím masem

Parmský telecí řízek

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Pikantní masová směs

Plněné telecí závitky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Přírodní řízky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  telecí řízky (asi po 115 dkg), sůl, mletý pepř, 1/2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce tuku, 6 dkg slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Děláme je jenom z masa telecího, řízky naklepeme jen mírně, po případě je protáhneme slaninou, a osolíme i opepříme. Obalíme je v mouce, vložíme na rozpálený tuk, nejlépe s kouskem másla pro chuť, a rychle po obou stranách opečeme. Celkem asi 6 - 8 minut, opět tedy ne déle, neboť by byly tuhé. Řízky vyjmeme, dáme na mísu nebo talíř a do omastku přidáme jen trochu polévky nebo vody, povaříme na šťávu a tu na řízky nalijeme.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Přírodní řízky, bramborová kaše nebo rýže, salát nebo kompot. Místo salátu může být ovšem zelenina, například špenát, hrášek, brukev, mrkvička atd.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4040x    verze pro tisk

Přírodní telecí řízky s česnekem a smetanou