4 porce: 4 telecí řízky, 1
/2 lžíce hladké mouky, 1
/2 lžíce másla, 3 lžíce bílého vína, vývar, citrón,
Nádivka: 15 dkg slaniny, 1/2 malá cibule, sardelová pasta nebo 4 sardelky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu, cibuli a sardele drobně usekáme a smísíme s trochou citrónové kůry. Řízky naklepeme, okraje nařízneme, nesolíme je. Potřeme je připravenou nádivkou, srolujeme, sepneme nebo převážeme bílou nití. Povrch poprášíme hladkou moukou a opečeme je na rozehřátém másle po celém povrchu. Pak je mírně podléváme a dusíme do měkka. Ku konci přidáme víno a krátce povaříme.
www.tacos.cz Stejně připravujeme maso z králičích kýt.
www.tacos.cz Příloha: suchá rýže, dušená zelenina, brambory sypané petrželkou a saláty