Spinacino ripieno al tonne recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Proveďte dlouhý řez podél širší strany masa, pak nožem prořízněte vnitřek tak, aby se vytvořila hluboká kapsa, kterou naplňte nádivkou. Řez sešijte kuchyňskou nití, aby se náplň během pečení nedostala ven. Plněnou kapsu trochu promačkejte, aby se náplň uvnitř rovnoměrně rozložila a ovažte ještě celou provázkem. Vložte do ohnivzdorné nádoby, osolte a opepřete, ochuťte snítkou rozmarýnu, několika lístky šalvěje, neoloupanými stroužky česneku, přelijte pramínkem oleje, podlijte bílým vínem a pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Pokud je třeba, ještě během pečení podlévejte.
www.tacos.cz Vyjměte pečeni z trouby, nechte vychladnout. Potom ji nakrájejte na plátky a podávejte na lůžku ze zeleného salátu.