Na obalení: 1/2 vejce, 1/2 bílek, 1/2 lžíce mléka, hladká mouka (dle potřeby), strouhanka, olej na smažení, máslo na pokapání,
K obložení: citrón, 4 menší rajčata
www.tacos.cz Řízky na okraji odblaníme, lehce naklepeme a slabě poprášíme moukou. Naplníme je směsí, v půli je přehneme, sepneme kovovou jehlicí nebo párátky. Obalíme v rozšlehaných vejcích nastavených mlékem, pak ve strouhance a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Po usmažení klademe na papírové ubrousky k okapání. Před podáváním řízky pokapeme máslem.
www.tacos.cz Podáváme obložené dílky citrónu, loupanými rajčaty a zdobíme petrželkou.
www.tacos.cz Příloha: smažené bramborové hranolky, bramborová sláma, bramborová kaše, brambory s petrželkou a saláty