cpt. Cook
 

Arrosto di vitello al latte
(Telecí pečeně v mléce)

Boloňské řízky

Brněnské telecí řízky

Curyšské telecí

Frankfurtské telecí závitky

Gratinované telecí řízky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované telecí řízky nebo kotlety

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  telecí řízky, 1/2 lžíce másla, 3 menší žampióny, 1/2 malá cibule, 1/2 lžíce zelené petrželky, 1/2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 2  žloutky, 2 lžíce parmazánu nebo čedaru, 2 lžíce strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Naklepané osolené řízky opečeme na másle po obou stranách. Přidáme drobně usekanou cibuli, drobně pokrájené omyté neloupané žampióny a petrželku. Řízky zatím položíme dva na sebe a zeleninu s houbami slabě osmahneme. Pak vše rozložíme na dno kastrolu a při mírném podlévání podusíme do měkka. Zvlášť uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Po odstavení z plotny do ni přidáme žloutky a ze šťávy vybrané žampióny. Směs natřeme na řízky vložené do mělké zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a vláčnou strouhankou a zapečeme.

www.tacos.cz Příloha: nočky, suchá rýže, dušená míchaná zelenina obložená malými brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2823x    verze pro tisk

Gratinované telecí řízky se šunkou a žampióny

Kapsa s tuňákem
(Spinacino ripieno al tonne)

Karlovarská telecí roláda

Koláč z telecího s mangoldem
(Tourte de veaux aux blettes)

Máslové telecí řízky

Máslový řízek se sýrem

Mrkev dušená s telecím masem

Parmský telecí řízek

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Pikantní masová směs

Plněné telecí závitky

Přírodní řízky

Přírodní telecí řízky s česnekem a smetanou