zkopírováno z http://www.tacos.cz Naklepané osolené řízky opečeme na másle po obou stranách. Přidáme drobně usekanou cibuli, drobně pokrájené omyté neloupané žampióny a petrželku. Řízky zatím položíme dva na sebe a zeleninu s houbami slabě osmahneme. Pak vše rozložíme na dno kastrolu a při mírném podlévání podusíme do měkka. Zvlášť uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Po odstavení z plotny do ni přidáme žloutky a ze šťávy vybrané žampióny. Směs natřeme na řízky vložené do mělké zapékací mísy, posypeme strouhaným sýrem a vláčnou strouhankou a zapečeme.
www.tacos.cz Příloha: nočky, suchá rýže, dušená míchaná zelenina obložená malými brambory