cpt. Cook
 

Arrosto di vitello al latte
(Telecí pečeně v mléce)

Boloňské řízky

Brněnské telecí řízky

Curyšské telecí

Frankfurtské telecí závitky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinované telecí řízky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6  telecích řízků, olej, sůl, 6 plátků šunky, 12 dkg tvrdého sýra, 15 dkg másla, 3  vejce, 10 dkg žampiónů, 1.15 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru z masoxu, worcestrová omáčka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampióny očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme na 2/5 másla, osolíme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řídkou pomazánku. Telecí řízky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, osolíme, vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem, opečeme po obou stranách a přeložíme do pekáčku. Olej z pánvičky slijeme, na pánvičku přidáme dalších 2/5 másla rozetřeného s moukou, po rozehřátí zalijeme vývarem, okořeníme několika kapkami worcesterské omáčky a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu. Řízky potřeme míchanými vejci, poklademe plátky šunky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Sýr potřeme zbylým máslem, na talířích podlijeme šťávou a doplníme vařenými brambory a kompotem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2945x    verze pro tisk

Gratinované telecí řízky nebo kotlety

Gratinované telecí řízky se šunkou a žampióny

Kapsa s tuňákem
(Spinacino ripieno al tonne)

Karlovarská telecí roláda

Koláč z telecího s mangoldem
(Tourte de veaux aux blettes)

Máslové telecí řízky

Máslový řízek se sýrem

Mrkev dušená s telecím masem

Parmský telecí řízek

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Pikantní masová směs

Plněné telecí závitky

Přírodní řízky

Přírodní telecí řízky s česnekem a smetanou