cpt. Cook
 

Arrosto di vitello al latte
(Telecí pečeně v mléce)

Boloňské řízky

Brněnské telecí řízky

Švýcarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Curyšské telecí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg telecí kýty nebo velmi libového vepřového masa, 1/2  cibule, 2 dl bílého vína, 15 cl koňaku, sůl, mletý pepř, 3 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 2 dl smetany, 2 stroužky česneku, 20 dkg čerstvých žampiónů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Ještě než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Ve stejné pánvi zpěníme nakrájenou cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme. Na vedlejší pánvičce orestujeme žampióny, které jsou ochuceny solí a pepřem. Poté je přidáme spolu s opečeným masem do omáčky. Ke konci vlijeme koňak, popřípadě dochutíme solí a pepřem.

www.tacos.cz Jako přílohu doporučuji švýcarské bramborové placky zvané rösti. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a vychladlé nastrouháme na hrubém struhadle. Pak vložíme na rozpálenou pánvičku, která musí být vymaštěná máslem. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, krásně upěchujeme a opékáme z obou stran.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3734x    verze pro tisk

Frankfurtské telecí závitky

Gratinované telecí řízky

Gratinované telecí řízky nebo kotlety

Gratinované telecí řízky se šunkou a žampióny

Kapsa s tuňákem
(Spinacino ripieno al tonne)

Karlovarská telecí roláda

Koláč z telecího s mangoldem
(Tourte de veaux aux blettes)

Máslové telecí řízky

Máslový řízek se sýrem

Mrkev dušená s telecím masem

Parmský telecí řízek

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Pikantní masová směs

Plněné telecí závitky

Přírodní řízky

Přírodní telecí řízky s česnekem a smetanou