cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Mexico   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Platýs Veracruz

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 plátky platýse, 3  citróny na šťávu, 8 lžic másla, 4 stroužky česneku, 4 lžíce zelené petrželky, 1/2  cibule nakrájená na kolečka, 1/2  paprika červená nakrájená na proužky, 1/2 lžíce oleje, 3  rajčata nakrájená na kousky, 3  feferonky nasekané nadrobno, 8  oliv nakrájených na plátky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omyté plátky platýse polijeme důkladně citrónovou šťávou z obou stran a necháme 30 minut marinovat. V zapékací misce rozehřejeme polovinu másla, přidáme rybu, navrch nasypeme rozdrcený česnek a nasekanou petrželku a dáme zbytek másla. Přikryjeme alobalem a pečeme při 250°C asi 12 minut. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme cibuli a papriku. Když je cibule a paprika měkká, přidáme feferonky, rajčata a olivy a 4 minuty povaříme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3027x    verze pro tisk

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi