cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1/2  mořký vlkouš, 115 dkg brambor, 2  rajčata, 1/2  salátový fenykl, 1/2  citrón (oloupaný), 1/2  cibule, bílý pepř, sůl, anýz, 3 lžíce olivového oleje, několik lístků bazalky, 1.15 dl bílého vína, 15 cl pernodu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory, rajčata, fenykl, citrón a cibuli nakrájíme na kolečka. Na pánev nalijeme 2/3 oleje a nejprve 3 minuty restujeme brambory. Pak vložíme fenykl a cibuli a další 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a citrón, anýz, sůl a pepř a na pánvi směs lehce proházíme nad ohněm. Potom vše odložíme stranou.

www.tacos.cz Rybu rozkrojíme na hřbetu podle páteře. Zevnitř i zvenku osolíme a opepříme. Dovnitř vložíme sušenou nať z fenyklu, kterou protáhneme skrz tlamičku.

www.tacos.cz Na flambovací pánev dáme odloženou směs, zalijeme bílým vínem a necháme zavařit. Poté přidáme rybu a vše necháme péci 20 minut v troubě. Rybu po 10 minutách obrátíme. Před podáváním ji potřeme bazalkovým olejem. U stolu se ryba oflambuje pernodem, vykostí a plátky se servírují se směsí zeleniny, v níž se vlkoš připravoval.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3956x    verze pro tisk

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi