cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

Pečená makrela podle žabulky

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plátky à la Deauvillaise

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg ryb, 3  cibule, 8 dkg másla, 1/2 dl jablečného moštu, 1/2 plátek citrónu, sůl, 1/4 l smetany, muškátový oříšek, mletý pepř, 1/2 lžička francouzské hořčice, strouhanka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Drobně nasekanou cibuli osmahneme na větší polovině másla dožluta. 10 minut povaříme odřezky z ryb ve 1/4 l vody, do níž jsme přidali mošt, citron a sůl. Cibuli prolisujeme přes síto, přidáme 2 lžíce procezeného vývaru a smetanu. Promícháme, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, solí a hořčicí. Ve zbytku procezeného vývaru 5 minut povaříme plátky z mořské ryby. Přeložíme do grilovací misky, přelijeme omáčkou, posypeme strouhankou, vmícháme zbytek másla a grilujeme do zhnědnutí. Ihned podáváme obložené topinkami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1962x    verze pro tisk

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi