4 porce: 4 platýsi (kuchyňsky upravení), 1
/2 citrón na šťávu, sůl, 1
/2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 20 dkg slaniny, 1/2 svazku zelené petrželky,
Bílá máslová omáčka: 3 dkg šalotky, 1.15 dl bílého vína, 1/2 dl rybího vývaru, 2 lžíce octa, 16 dkg vychlazeného másla, sůl, bílý pepř, 2 lžíce smetany, 1/2 svazek bylinkové směsi
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ryby omyjeme a nařízneme uprostřed. Na pánvi rozehřejeme máslo a platýse po obou stranách opečeme dozlatova. Ryby vyjmeme z pánve a uložíme na teple. Slaninu nakrájenou na nudličky opečeme ve zbylém másle a prohřejeme. Víno i vývar s nakrájenou šalotkou přivedeme k varu a svaříme. Poté zašleháme máslo, až vznikne úplně hladká omáčka. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme octem a vmícháme do ní ušlehanou smetanu. Ke konci vysypeme nasekané bylinky. Platýse na předem připraveném talíři přelijeme omáčkou a posypeme slaninou.
www.tacos.cz Příloha: uvařený brambor