cpt. Cook
 

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou

Mořská ryba se zeleninou

Mořské ragú s anýzovkou

Mořský vlkouš flambovaný v anýzu

Nočky z uzené tresky

Ocas z tuňáka v makové krustě

Palombo con piselli
(Žralok na hrášku)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená makrela podle žabulky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  makrely, 60 dkg brambor, sůl, máslo na vymazání formy, 8 kuliček zeleného pepře, 4 stroužky česneku, zázvor, 2  citróny, 3  rajčata
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky 3-5 mm, napůl uvaříme v mikrovlnce v misce s vodou. Pak plátky naskládáme do máslem vymazaného pekáče nebo ohnivzdorné mísy, osolíme. V hmoždíři rozdrtíme zelený pepř, nadrobno nasekáme česnek a čerstvý zázvor (případně je lze také přidat do hmoždíře, ale žabulka to raději na kousíčky). Makrely zevnitř i vně osolíme a dovnitř vložíme koření. Citróny nakrájíme na tenké plátky a několik z nich rovněž vložíme do makrel, aby držely rozevřené. Ryby položíme na brambory, na ně vločku másla, a ještě na ryby i brambory naklademe na plátky nakrájená rajčata a zbylý citrón. Pokud není pátek, tak i plátek voňavé slaniny. Pečeme v troubě 15-20 minut na 180 °C nebo v mikrovlnce na rybí program.
vloženo 06.08.2007    zobrazeno 6080x    verze pro tisk

Pečená treska s těstovinovou rýží a pikantní klobásou

Plátky à la Deauvillaise

Platýs na smetaně

Platýs plněný mandlemi a cizrnou
(Sogliole farcite con mandorle e ceci)

Platýs po provensálsku
(Limandes à la provençale)

Platýs Veracruz

Pražma s otevřenými lasagnemi

Ropušnice v bláznivé vodě
(Scorfano all'acqua pazza)

Ryba pečená s kmínem

Ryba pěti vůní na šanghajský způsob

Ryba s mandlemi