zkopírováno z http://www.tacos.cz Tento pokrm je založen na kombinaci chuťově výrazných ryb typu mořského ďasa a jemného masa platýze nebo tresky. Vykostěná filátka nakrájíme na větší kousky a necháme oddělené v chladu. Opláchnuté rybí hlavy a kosti zalejeme ve velkém hrnci vodou a přivedeme k varu, povaříme asi 20 minut, potom vývar zcedíme. Ve stejném hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm kostičky cibule, očistěný a na půlkolečka nakrájený pórek, na plátky nakrájený fenykl, vše do měkka, asi 10 minut. Potom přidáme oloupaná rajčata, nasekaný česnek, bouquet garni, tlučená fenyklová semínka, pomerančovou kůru a šafrán. Ochutíme solí a pepřem, zalijeme rybím vývarem a dusíme půl hodiny. Pak odstraníme pomerančovou kůru a bouquet garni, tekutinu přivedeme k varu. Přidáme výraznější ryby a vaříme 5 minut, vložíme jemnější rybí maso, zastříkneme anýzovým pernodem a dál vaříme, ne déle než 5 minut. Bagetu nakrájíme na plátky, které dorůžova osmažíme v olivovém oleji. Podáváme v hlubokých talířích, navrch položíme kruton z bagety potřený vrstvou
rouille, posypeme vše petrželkou.