Platýs Veracruz - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 plátky platýse, 3 citróny na šťávu, 8 lžic másla, 4 stroužky česneku, 4 lžíce zelené petrželky, 1 cibule nakrájená na kolečka, 1 paprika červená nakrájená na proužky, 1 lžíce oleje, 3 rajčata nakrájená na kousky, 3 feferonky nasekané nadrobno, 8 oliv nakrájených na plátky, sůl
Omyté plátky platýse polijeme důkladně citrónovou šťávou z obou stran a necháme 30 minut marinovat. V zapékací misce rozehřejeme polovinu másla, přidáme rybu, navrch nasypeme rozdrcený česnek a nasekanou petrželku a dáme zbytek másla. Přikryjeme alobalem a pečeme při 250°C asi 12 minut. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme cibuli a papriku. Když je cibule a paprika měkká, přidáme feferonky, rajčata a olivy a 4 minuty povaříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka