cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makrela se špenátem

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  zelená petrželka, 3 stroužky česneku, 6 lžic másla, mletý pepř, sůl, 15 dkg černých oliv, 2  makrely (po 3150 g), 2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 malá cibule, 150 dkg špenátu (čerstvý nebo mražený),  špetka muškátového oříšku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a na lžíci másla osmahneme, až zesklovatí. Listy špenátu omyjeme nebo rozmrazíme, krátce na cibuli podusíme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

www.tacos.cz Na pracovní plochu rozložíme po jednom velkém plátu alobalu na porci. Petrželovou nať omyjeme, jemně nasekáme a dáme do hrnce (jednu vrchovatou lžíci dáme stranou). Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme k petrželi. Smícháme s polovinou másla, osolíme a opepříme. Přidáme vypeckované a nahrubo nakrájené olivy. Směs dáme do chladna.

www.tacos.cz Makrely opláchneme, osušíme, potřeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Připravenou směsí petržele, oliv a česneku naplníme vnitřky makrel. Troubu předehřejeme na 180 °C. Na fólie rozložíme špenát, na něj položíme makrely a poklademe zbylým máslem. Alobal těsně zabalíme. Pečeme asi 25 minut na plechu ve vyhřáté troubě.

www.tacos.cz Makrely vybalíme z fólie, odstraníme kůži, hlavu a ocas. Upravíme na talíře se špenátem a ozdobíme zbylou petrželovou natí.

www.tacos.cz Příloha: fritované brambory a hlávkový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2568x    verze pro tisk

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou