Bengálské rybí kari recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Na pánev vyklopte jemne nastrouhanou cibuli, utřený česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání je 2 minuty smažte na středním plameni. Pokud se pasta přichytává ke dnu pánve, přidejte trochu vody. Přidejte sůl a kurkumu, pak koriandr, kmín, chilli, rajčatový protlak a rajčata nakrájená na palcové kostky. Přilijte teplou vodu a přiveďte k varu. Nechte na středním plameni 15 minut redukovat nebo dokud olej nevyplave na povrch a nevytéká na stěny pánve.
www.tacos.cz Opatrně vraťte rybu na pánev a dbejte na to, aby byl každý kousek pokryt omáčkou, aby se všechny strany rovnoměrně opekly. Pokud je to možné, vařte kousky ryby v jedné vrstvě, aby se nerozpadly na drobky. Snižte teplotu, přidejte 1/2 lžičky cukru a vařte s přiklopenou pokličkou, dokud nejsou filety propečené - nemělo by to trvat déle než 5 minut. Podávejte ozdobené chilli a lístky koriandru.