cpt. Cook
 

Aidža s uzenými šproty

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fish pie

Parmentier de poisson

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg rybího filé nebo lososa bez kůže, 1/2 kg brambor, 1/2  cibule, 15 dl mléka, 10 dkg másla, 2 dkg másla na vymazání mísy, 10 dkg strouhaného gruyèru, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupejte a nakrájejte na kusy. Uvařte je ve vroucí slané vodě 30 minut. Zceďte je a propasírujte mlýnkem na zeleninu. Dejte je zpět do hrnce, přidejte horké mléko a kousky másla, okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem, promíchejte. Vložte rybí filé do hrnce. Zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Vyjměte je z vody a nakrájejte je.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na teplotu 210 °C. Oloupejte a nakrájejte cibuli na tenké plátky. Máslem vymažte gratinovací mísu. Poloviční část pyré rozložte na dno nádoby. Zakryjte nadrobenou rybou a zbytkem brambor. Posypejte strouhaným sýrem a navrch položte cibulové kroužky. Pečte 20 minut. Podává se přímo z trouby.

www.tacos.cz Vhodná příloha: zelený salát nebo mladé výhonky (mesclun, rukola, špenát, řeřicha, červená řepa) lehce ochucené kyselou zálivkou.

vloženo 21.10.2017    zobrazeno 1597x    verze pro tisk

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Machali aur daal
(Rybí kari s čočkou)

Macher jhol
(Bengálské rybí kari)

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně