cpt. Cook
 

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Aidža s uzenými šproty

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg uzených šprotů, 4  vejce, 150 dkg rajčat, 215 dkg paprik (čerstvé pálivé červené papričky), 4 stroužky česneku, 1/2 dl olivového oleje, 1/2 lžíce harissy, 1/2 lžička kmínu, 1/2 lžička pálivé papriky, sůl, 1.15 dl vody, 12  černých oliv, 1/2 svazku zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajská jablka spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pálivé papričky omyjeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kousky. Šproty v troubě nebo na roštu 3 až 4 minuty opékáme. Oloupeme, odsekneme hlavy a ocásky a vykostíme. Maso rozdrobíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něho vložíme rajská jablka, okořeníme pálivou paprikou, harissou, česnekem a mletým kmínem. Nakonec přidáme kousky ryb. Zalejeme vodou a asi 5 minut vaříme. Přidáme nakrájené pálivé papričky a ještě 20 minut vaříme. Pak rozbijeme do pánve vejce, necháme je v celku na plotně, až se bílky srazí. Podáváme velmi horké, ozdobené olivami a lístky zelené petrželky.
vloženo 11.07.2007    zobrazeno 2083x    verze pro tisk

Alici a Beccafico
(Ančovičky na způsob beccafico)

Baccalà alla lucana
(Sušená treska po lukánsku)

Brandáda z tresky

Ďábelská treska

Dušená ryba

Filé z mořského lososa přírodní

Filé z tresky s citrónovým máslem

Filety z kambaly po normandsku
(Filets de sole normande)

Fish pie
(Parmentier de poisson)

Kambala na bílém víně
(Turbot au vin blanc)

Kořeněná makrela

Makrela na bobkovém listu

Makrela na řecký způsob

Makrela se špenátem

Makrely s cibulí a smetanou

Mečoun

Mečoun na rozmarýně

Mečoun s okurkovou omáčkou

Mořská ryba na žampiónech se smetanou