na omáčku: 20 dkg rajčatového pyré, 1/2 cibule, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 svazek koriandrových lístků, 4 vejce, římský kmín podle chuti, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
www.tacos.cz Na keftu omyjte a osušte petrželku a koriandr. Oloupejte cibuli a oloupejte česnek. Všechny bylinky společně nasekejte najemno. Vezměte velkou mísu, vsypte do ní mleté maso, kmín, papriku, sůl a pepř podle chuti a nakonec nasekané bylinky. Dobře promíchejte vidličkou, a jakmile získáte homogenní směs, vytvarujte malé kuličky. Ty pak opatrně vložte do hrnce s rajčatovou omáčkou, přikryjte je a nechte dusit na mírném plameni alespoň 15 minut. Vejce rozklepněte na polpety v omáčce, přiklopte a poduste dalších 8-10 minut. Kefta tažín podávejte na stůl horký.