Classic meat loaf recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Ve velké míse smíchejte mleté hovězí, vepřové a telecí maso, lehce rozšlehaná vejce, hořčici, worcester, nasekanou petrželku, sůl, černý pepř a cibulovou směs. V malé misce smíchejte strouhanku a mléko, přidejte k masové směsi. Rukama jemně promíchejte ingredience, dokud se dobře nespojí, ale dávejte pozor, abyste je nepromíchali moc, aby sekaná nebyla příliš hutná a tuhá. Masovou směs vložte do připravené formy.
www.tacos.cz V malé misce smíchejte kečup, hnědý cukr, červenou papriku, zbývající hořčici a worcester. Polovinu kečupové směsi rozetřete na sekanou. Navrch položte podélně 2 plátky slaniny, mezi nimiž nechte volný prostor. Zbývající 2 plátky slaniny rozkrojte na polovinu, čímž vzniknou 4 krátké kousky. Krátké kousky slaniny propleťte kolmo mezi dlouhými kousky, abyste vytvořili mřížkový vzor.
www.tacos.cz Pečte, dokud teploměr vložený do středu nezaznamená 72 °C, přibližně hodinu. Vyjměte formu z trouby. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. V případě potřeby slijte tuk z pánve opatrným nakloněním rohu nad malou misku. Zbylou směs kečupu rozetřete na slaninu. Pečte, dokud omáčka nezhoustne a nezhnědne a slanina není málo vidět, přibližně dalších 25 minut. V případě potřeby opět slijte přebytečný tuk. Před podáváním nechte 10 minut odstát. Při servírování ozdobte petrželkou.