Hachis parmentier au chou-rave recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Mezitím na pánvi rozehřejte polovinu olivového oleje a minutu na něm smažte česnek a cibuli. Mleté maso přidejte na 5 minut a vidličkou rozmělněte. Na pánvi rozehřejte druhou část olivového oleje a čekanku 10 minut poduste. Brambory rozmačkejte s půlkou másla a čtvrtinou mléka. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do kaše vmíchejte polovinu hladkolisté petrželky.
www.tacos.cz V hrnci na mírném ohni rozpusťte zbývající máslo. Vmíchejte mouku a nechte ji chvíli na teple. Za stálého míchání postupně přidejte zbývající studené mléko. Omáčku vařte, dokud nedosáhne požadované konzistence. Dochuťte opět solí, pepřem a muškátovým oříškem.
www.tacos.cz Dno zapékací misky potřete bešamelovou omáčkou. Polovinu plátků kedlubny naaranžujte tak, aby se překrývaly. Přidejte spařenou čekanku a přikryjte ji mletým masem. Doplňte zbylými kedlubnami a omáčkou. Na závěr přidejte bramborové pyré. Vložte do předehřáté trouby na 25 až 30 minut. Ozdobte při podávání zbývající plochou petrželkou.