cpt. Cook
 

Karbanátky s rajskou omáčkou

Karbanátky se žampióny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Karbanátky ve smetanové omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg mletého hovězího masa, 1/8 l smetany, 1/2 lžíce sekané zelené petrželky, 4 lžíce strouhanky, sůl, bílý pepř,

Na omáčku: 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžíce sekané zelené petrželky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mletého masa vpracujte smetanu, strouhanku, sekanou petrželku případně i nastrouhanou cibuli, ochuťte solí a bílým pepřem. Z připravené hmoty lžící vykrojte po dvou kouscích na porci a navlhčenou rukou je vytvarujte. Na pánvi při střední teplotě zpěňte máslo, karbanátky na něm z obou stran opečte do zlatova, vyjměte a uložte na talíř. Pánví potřásejte, aby se nepřichytily. Dopečené být nemusí, dojdou v omáčce. Do vypečeného tuku vsypte mouku, přidejte papriku, dobře zamíchejte a vlijte kyselou smetanu. Nechte přejít varem a podle chuti dosolte a opepřete. Mleté řízky vložte do omáčky a na mírném ohni poduste. Hotové ozdobte petrželkou.

www.tacos.cz Náš tip: Když se karbanátek přichytí na pánev, odtáhněte ji ze sporáku a chvíli počkejte. Asi po minutě se většinou uvolní.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory, fazolky se špekem nebo krokety a míchaný salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2205x    verze pro tisk

Karbanátky z pečeného masa

Karbanátky z uzeného masa

Karbenátky na grilu

Karbenátky se sýrem na grilu

Karpatské šišky

Kebapčata

Kedlubnový parmentier
(Hachis parmentier au chou-rave)

Kefta a kuskus s grilovanými meruňkami

Kefta tažín

Kjufty
(Kofta)

Kjufty na karí

Klasická sekaná po americku
(Classic meat loaf)

Klopsy ve smetanové omáčce

Knedlíčky v citrónové omáčce

Kofty z vepřového a brambor

Kokosovo-harisové masové kuličky

Kořeněné masové kuličky Čcha-Wan-Tsi