Kebapčata
recept ze stránek www.tacos.cz 1 porce: 12 dkg mletého masa (60% vepřového a 40% hovězího), 2 dkg vody, 1.8 dkg soli, 2 g kmínu, 1/2 g mletého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz K dobře umletému masu přidáme sůl, prohněteme, vložíme do mísy a necháme několik hodin v chladnu. Přidáme mletý kmín a pepř. Znovu prohněteme a vložíme na několik hodin do chladničky. Po vyjmutí z chladničky uděláme šišky - malé (asi 40g) nebo větší (asi 80g). Pečeme je na rožni namazaném lojem. Kebapčata se nesmějí navzájem na rožni dotýkat. Obracíme je postupně. Uvnitř musí být směs šťavnatá a nekrvavá. Jako přílohu podáváme smažené brambory, drobně nakrájenou cibuli, petržel a hořčici.