kuskus: 1/2 šálku kuskusu, 1/2 šálek slepičího vývaru, 1/2 šálku nakrájené salátové okurky, 2 meruňky, 1/4 šálku vlašských ořechů,
omáčka: 1/2 šálku řeckého bílého jogurtu, 1/2 lžíce máty peprné, 1/4 lžičky cayenského pepře
www.tacos.cz Na grilu nad žhnoucím dřevěným uhlím ogrilujeme z obou stran rozpůlené a vypeckované meruňky 4 - 6 minut celkem, až jsou prohřáté uvnitř a slupka lehce zuhelnatělá. Když trochu vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na malé kostky. Na pomazaný gril dáme maso a grilujeme 10 - 12 minut, dokud není propečené (asi 75 °C uprostřed). Uprostřed grilování je jednou opatrně otočíme na druhou stranu.
www.tacos.cz Na kuskus přivedeme k varu v hrnci vývar, vmícháme kuskus a necháme 5 minut rozležet. Vidličkou načechráme, aby nebyl slepený, vmícháme okurky, polovinu meruněk a lehce opražené ořechy. V jiné míse promícháme jogurt s druhou půlkou meruněk, nadrobno nasekanou mátou a kajenským pepřem. Keftu (v Maroku je to označení pro mleté maso, hovězí, jehněčí nebo jejich směs) podáváme s kus-kusem a meruňkovo-jogurtovou omáčkou.