cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr pečený se smetanou II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg kapra, sůl, 15 dkg másla, 1/2 menší cibule, 15 zrnek celého pepře, 1/2  bobkový list,  trochu citrónové kůry, sardelová pasta, 1/4 l kysané smetany, 1/2  žloutek, 1/2 lžíce kaparů, citrón
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu můžeme upéci vcelku nebo porcovanou. V kastrole nebo na pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, mírně ji zpěníme a dáme stranou. Na témž másle opečeme porce kapra po obou stranách. Do másla pod rybou zamícháme sardelové máslo, přidáme cibuli, koření a trochu vody, aby se máslo nepřepalovalo. Během pečení rybu potíráme šťávou a po 10 minutách ji obrátíme kůží nahoru. Pak ji potíráme šťávou a smetanou. Je-li smetana málo hustá, přidáme lžíci ustrouhané vláčné žemle bez kůry. Pečeme asi 10 minut. Rybu upravíme na nahřátou mísu, šťávu procedíme, zahřejeme k bodu varu a po odstavení přidáme zbytek smetany smíchané s rozkvedlaným žloutkem a dále ji nevaříme. Přidáme usekané kapary. Omáčku podáváme v omáčníku.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory sypané petrželkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3721x    verze pro tisk

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku