cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra, sůl, citrónová šťáva, olej, 2 lžičky grilovací směsi, 8 dkg másla, 1/2  šalotka, 1/2 špetka zelené petrželky, 1/2 špetka sušené bazalky, 1/2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžička hořčice, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce kapra rozpůlíme ve hřbetě a lehce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a posypeme grilovacím kořením. Necháme chvíli odležet. Kapra buď grilujeme, nebo opečeme na pánvi. Dáme jen stranou. Na pánvi na trošce másla lehce zpěníme jemně posekanou cibuli, přidáme petrželku, bazalku, citrónovou šťávu, hořčici, zamícháme, stáhneme z ohně a přidáme zbytek másla, necháme rozpustit. Kapra vrátíme do omáčky a podáváme s brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4268x    verze pro tisk

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku