cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr na víně se žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6 porcí kapra (asi po 200 g), citrónová šťáva, 3 lžíce oleje, 8 dkg másla, 30 dkg žampiónů, 1.15 dl bílého vína, sůl, hladká mouka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme čtvrt hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem a polovinou dávky másla a pečeme. Po chvilce porce přelijeme vínem a vypečenou šťávou a dohotovíme doměkka. Na zbylém másle podusíme žampióny pokrájené na plátky a ke konci pečení přidáme k porcím kapra. Podáváme se smaženými hranolky a se zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3417x    verze pro tisk

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku