cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr na černo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra, 20 dkg kořenové zeleniny, 1/2  cibule, 4 zrnka celého pepře, 2 zrnka nového koření, 1/2 list bobkového listu, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce švestek (sušené), citrónová kůra, 1/2 lžíce octa, 15 dkg másla, 1/4 l piva, 2 kostky kostkového cukru, 15 dkg mandlí, 15 dkg rozinek, 3 dkg strouhaného perníku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme na másle. Přidáme koření, sušené švestky, citrónovou kůru a navrch poklademe očištěné kousky kapra. Zalijeme pivem a asi 15 minut dusíme. Kapra opatrně přendáme na mísu. Na pánvi opražíme cukr na karamel, vlijeme do omáčky současně s octem a s rybí krví (zabíjíme-li kapra doma). Omáčku zvolna vaříme asi dvě hodiny. Doléváme občas vodou nebo pivem. Pak zeleninu propasírujeme a podle hustoty přidáme trochu strouhaného perníku. Omáčka musí být zahoustlá. Nakonec přidáme na nudličky nakrájené loupané mandle, rozinky a rybu v omáčce znovu prohřejeme. Lépe je rybu dělat 2 - 4 dny předem a v omáčce ji nechat proležet v chladničce. Podáváme s houskovým knedlíkem na Štědrý den. Lidovým zvykem v některých oblastech je podávat tuto rybu na černo s teplým zelím.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5530x    verze pro tisk

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku