cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr pečený po znojemsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6 porcí kapra, citrón, 1/2 lžička pálivé papriky, 10 dkg oleje, 15 dkg másla, 1/2 dl červeného vína, 1/2 menší čerstvá okurka, 3  rajčata, 1/2 lžička rajčatového protlaku, 1/2 lžička hladké mouky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce kapra stáhneme z kůže, pokapeme citrónem, osolíme a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Mouku promícháme s mletou paprikou, v této směsi kapra obalíme a na oleji opečeme. Necháme prochladnout a pak každou porci obalíme do tenkých plátků slaniny, urovnáme na pekáček a v troubě do zlatova dopékáme. Ze zbylého oleje, másla, rajského protlaku, na hrubší nudle nakrájené zeleniny a červeného vína připravíme směs, kterou pečeného kapra zalijeme a necháme ještě chvíli dopéci. Zdobíme řezem citrónu a petrželkou. Nejvhodnější přílohou je bramborová kaše.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 6119x    verze pro tisk

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku