zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce kapra osolíme po obou stranách. Na vrchní straně uděláme zářezy a do každého vložíme půl plátku citrónu bez jader. Na kastrole rozehřejeme polovinu másla, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a vložíme na ni porce kapra. Zbytek másla smícháme se sardelovou pastou a potřeme tím povrch. Z rohlíku skrojíme kůrku, ustrouháme a posypeme touto vláčnou strouhankou porce kapra a opět pokapeme máslem s cibulovou šťávou z pánve. Pečeme za mírného podlévání vývarem nebo vodou asi 15 - 20 minut. Porce složíme na mísu, šťávu procedíme a podáme v malém omáčníku.
www.tacos.cz Obměna: Při pečení podléváme kyselou smetanou místo vývaru.
www.tacos.cz Příloha: brambory sypané petrželkou