cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr na červeném víně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg rybího filé z kapra, sůl, mletý pepř, citrón na zakápnutí ryby, olivový olej na pokapání ryby, 15 dkg švestkových povidel, 1.15 dl kvalitního červeného vína, 1.15 dkg vlašských ořechů, 1.15 dkg mandlí (oloupané půlky), 4 dkg sušených švestek (vypeckované, nakrájené na půlky), citrónová kůra, 1/2 špetka tymiánu, 1/2 špetka moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce z kapřích filetů s kůží dobře osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a lehce zakápneme olejem a v ledničce necháme alespoň hodinu odpočinout. Filety kapra opečeme na pánvi na oleji kůží dolů, jakmile jsou téměř hotové, vyjmeme je a dáme stranou.

www.tacos.cz Do stejné pánvičky k oleji přidáme švestková povidla, víno, dobře promícháme, přidáme vlašské ořechy, sušené švestky a půlky loupaných mandlí, dochutíme solí a cukrem, pepřem, tymiánem. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme vodou nebo rybím vývarem, necháme projít varem a vložíme zpět kapří filety kůží dolů a krátce podusíme, až je maso zcela hotové.

www.tacos.cz Příloha: jemné bylinkové knedlíčky

vloženo 29.03.2008    zobrazeno 4573x    verze pro tisk

Kapr na sardelích

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku