cpt. Cook
 

Dušená ryba s krémovou omáčkou

Grilovaný kapr s citrónovým máslem

Jižanská pečeně z kapra

Kapr Chung-šao

Kapr marinovaný v pivu

Kapr na budínský způsob

Kapr na černo

Kapr na červeném víně

Kapr na sardelích

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr na smetaně a houbách

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  70 dkg kapra, 2 dkg soli, 1/2  hlava z kapra, 1/2 dl bílého vína, 6 dkg másla, 8 dkg cibule, 30 dkg čerstvých hub, 2 g mletého pepře, 2 dkg zelené petrželky, 3 dkg hladké mouky, 2 dl smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vykostěného kapra naporcovat na stejně velké filety, osolit a položit do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvařit vývar, tento pak přecedit na rybí filety. Přelít trochou bílého vína a pod pokličkou dusit. Mezitím rozpustity máslo a drobně nakrájenou cibuli nechat zesklovatět. Na cibuli vložit umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochutit solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestovat. Zasypat trochou mouky, rychle promíchat a ještě další 1 - 2 minuty opékat, pak zředit vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidat dohladka vymíchanou kyselou smetanu a nechat dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjmout a přelít na talíři houbovou omáčkou. Na jiném talíři servírovat k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4131x    verze pro tisk

Kapr na víně

Kapr na víně se žampióny

Kapr pečený po francouzsku

Kapr pečený po třeboňsku

Kapr pečený po znojemsku

Kapr pečený se sardelovým máslem

Kapr pečený se smetanou I

Kapr pečený se smetanou II

Kapr po anglicku

Kapr po provensálsku