zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory vařte ve slupce 35 minut na páře. Oloupejte je a protáhněte lisem na brambory nebo dohladka rozmačkejte. Zahřejte mléko a nalijte ho do bramborové kaše. Přidejte máslo, sůl, pepř, čerstvě strouhaný muškátový oříšek, promíchejte a udržujte v teple. Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli. Nakrájejte zbylé maso z
pot-au-feu, zahřejte polovinu oleje v pánvi. Osmažte na něm cibuli po dobu 5 minut bez míchání. Přidejte maso, zalijte vývarem a pokračujte ve vaření 15 minut, občas zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
www.tacos.cz Předehřejte troubu na teplotu 210 °C. Vymažte nádobu na gratin zbývajícím olejem. Na dno rovnoměrně rozložte maso s cibulí a zakryjte vrstvou bramborové kaše. Posypte strouhankou a vločkami masla. Pečte asi 20 minut, dokud není povrch zlatavě hnědý. Podávejte rychle se zeleninovým salátem.