Pot-au-feu
Masový hrnec
recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí: 1.15 kg hovězího masa (hovězí kýta, plecko, žebro - aspoň dva druhy masa), 4 l vody, 1/2 klobása, morková kost, 20 dkg mrkve, 20 dkg vodnice, 3 pórky, 1/2 hlávky zelí, 2 cibule, 1/2 hřebíček, zelená petrželka, tymián, bobkový list, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte, opepřete a přidejte maso a morkovou kost. Přiveďte k varu, vařte jednu hodinu a sbírejte pěnu. Pak přidejte uzenou klobásu a oloupanou zeleninu, vcelku. Svažte tymián, bobkový list a petržel. Svazeček koření a hřebíček vhoďte do hrnce. Vařte další dvě hodiny na mírném ohni. Vývar podávejte v polévkové míse, maso a zeleninu zvlášť s několika druhy hořčice.