4 porce: 4 plátky hovězí kýty, sůl, 1
/2 lžíce másla, 1
/2 malá cibule, mletý pepř, vývar, 1
/2 dl bílého vína, 1
/2 lžička hladké mouky,
Náplň: 1/2 lžíce slaniny (naškrábané), 1/2 lžíce strouhané cibule, 1/2 rovná lžička sardelové pasty, 1/2 rovná lžíce kaparů (usekané), 1/2 žloutek, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky naklepeme, slabě osolíme, potřeme připravenou směsí a sepneme. V kastrole rozehřejeme máslo a závitky po celém povrchu opečeme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem, opepříme a dusíme téměř do měkka. Pak je bez poklice dopečeme. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, přilijeme víno a krátce povaříme.
www.tacos.cz Obměna: místo vína přilijeme 1/4 l kyselé smetany.
www.tacos.cz Příloha: noky, těstoviny, rýže, ovocný salát nebo kompoty