Bramborové těsto: 15 cl mléka, 2 dkg hladké mouky, 2 žloutky, 15 dkg vařených oloupaných brambor, 15 dkg strouhanky nebo bílého chleba na obalení, sůl
www.tacos.cz Na každý opečený plátek chleba (veky) se položí opečený plátek svíčkové, jater, ledvinky a kousek opečeného párku. Navrch se připíchne malou ozdobnou jehlou celá podušená žampiónová hlavička. Jako příloha se podávají menší kuličky z bramborové kroketkové hmoty obalené v mouce, žloutcích, strouhance nebo drobných vysmažených nudličkách z bílého chleba, usmažené do růžova.
www.tacos.cz Vhodným doplňkem jsou i košíčky z křehkého těsta vyplněné hráškem podušeným na másle a zapečená rajčata plněná podušenými plátky žampiónů, vázanými hustou smetanovou omáčkou.
www.tacos.cz Dalším doplňkem pokrmu je chřest. Zvlášť je možno také podat šťávu z telecí nebo přírodní pečeně. Místo chřestu je možno použit i černý kořen s máslem, jemný zeleninový salát nebo kompot.