Prachatické maso se žampióny
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg předního hovězího, 215 dkg vepřových jater, 12 dkg rostlinného tuku, 7.15 dkg cibule, 15 dl vody, 15 dkg hladké mouky, 12.15 dkg žampiónů, mletý pepř, sůl, 20 dkg smetany, 10 g kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso a játra nakrájíme na kostky. Na třetině tuku osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, vložíme maso, orestujeme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme. Po chvíli přidáme játra a dusíme dopoloměkka. Z části tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k masu, zalijeme vodou, osolíme a dusíme doměkka. Na zbylém tuku orestujeme nakrájené žampióny, přidáme k masu, zalijeme smetanou, dochutíme, povaříme, přidáme nasekaný kopr a promícháme.