Rolovaná hovězí pečeně
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 60 dkg zadního hovězího, 215 dkg vepřového plecka, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 2 menší cibule, 1/2 mrkve, 60 dkg zadního hovězího, 215 dkg vepřového plecka, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 2 menší cibule, 1/2 mrkve, trochu celeru, trochu petržele, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, trochu červeného vína, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vepřové maso umeleme, přidáme půl strouhané cibule, sůl, pepř, česnek, 2-3 lžíce vody a dobře promícháme. Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, poklademe tenkými plátky slaniny, potřeme směsí mletého masa, sbalíme a ovážeme nebo sepneme. V kastrole rozpálíme máslo a pečeni po celém povrchu opečeme. Přidáme pokrájenou zeleninu, cibuli osmahneme a pak mírně podlitou pečeni zprvu dusíme a pak opečeme. Ku konci přidáme do šťávy rajčatový protlak zředěný červeným vínem a smíchaný s trochou mouky. Šťávu povaříme na správnou hustotu, prolisujeme nebo mixujeme. Podáváme se smaženými bramborovými kroketami nebo noky. Na obložení vařené listy bílého zelí, opečené na másle, sypané strouhankou.